Badminton i verden

Badminton er en racketsport for to eller fire spillere og det konkurreres i single, double og mixed double. Nåværende poengsystem fra 2006 innebærer at man spiller til 21 poeng, og både server og mottaker kan få poeng ved vunnet ball. Man trenger ikke ha servet først for å få poeng. Er stillingen 20-20 spilles det til en spiller har 2 overskytende poeng – dog høyest 30 poeng.

Fjærballen består av 16 gåsefjær på en korkball. Vi liker å omtale badminton som verdens raskeste racketsport. På denne you tube-videoen kan du se smash-hastighet målt til 493 km/t.

Badminton er veldig populært i Asia og antakelig en av verdens største idretter i antall spillere. I Europa har England og spesielt Danmark lenge hatt mange spillere, god utvikling av spillere og toppresultater. Her kan du lese en interessant (dansk) artikkel om badminton i verden og i Danmark

Les mer:
Badmintoneurope
Worldbadminton

Badminton vises sjeldent på norske TV-kanaler. Har du dansk TV er det større muligheter for å følge med. Ellers kan du av og til se turneringer hos Badminton Europe TV

På Youtube ligger det riktig mange videoer – søk gjerne på verdensnavne som Chen Long, Lee Chong Wei, Victor Axelsen, Anders Antonsen, Kento Momota, Lin Dan.

Vil du se noen sprø badmintontriks, så søk opp Pete Stoke på Youtube!

Lag nettstedet ditt med WordPress.com
Sett i gang